Vuonna 1984, George Orwell

Tulee vaan mieleen, että joskus Pohjois-Koreassa ovat varmaan lukeneet tämän kirjan… ja ovat olleet Oseania-valtiosta niin innoissaan, että ovat päättäneet, että hei mehän tehdään meidän maasta just samanlainen. Kaikesta päätellen ovat kohtalaisen hyvin onnistuneet.

Hämmästyttävän ajankohtainen teos edelleen.

“Kaksoisajattelulta” kuulostavia asioita löytää Suomestakin nykyään. Esimerkiksi “yt-neuvottelut” eli yhteistoimintaneuvottelut tarkoittavat käytännössä työntekijöiden irtisanomista eikä kahden tasaveroisen osapuolen neuvottelua.

“Oikeaoppisuus on sitä ettei ajatella – ettei tarvitse ajatella. Oikeaoppisuus on tiedostamattomuutta.”

“Tässä pelissä jota me pelaamme, me emme voi voittaa. Jotkut häviöt vain ovat parempia kuin toiset, siinä kaikki.”

“Valta ei ole keino, se on päämäärä. Diktatuuria ei perusteta vallankumouksen varmistamiseksi; vallankumous tehdään diktatuurin pystyttämiseksi. Vainon tarkoitus on vaino. Kidutuksen tarkoitus on kidutus. Vallan tarkoitus on valta.”

Sivuja 370.