Viimeinen vartio, Stephen King

Viimeinen_varto

Viimeinen vartio on Kingin Mersumies-trilogian viimeinen osa. Koska olin lukenut kaksi aikaisempaa, niin katsoin olevani pakotettu tarttumaan myös tähän. Ongelmana oli ennakkotieto, että kolmas osa sisältää yliluonnollisia aspekteja, joita tässä sarjassa ei pitänyt (ainakaan mun mielestä) olla.

No, ehkä tämä yliluonnollisuus oli kuitenkin vielä juuri sulatettavissa… tai no en osaa vielä ihan varmasti sanoa, kun en ole sitä kokonaan sulattanut. Koska Viimeinen vartio on tavallaan suoraa jatkoa trilogian ensimmäiselle osalle, jää toinen osa (Etsivä löytää) kokonaisuudessa vähän irtonaiseksi. Näin ollen koko trilogiasta jäi vähän ontto fiilis.

Mutta kaikki kirjat oli toki varsin mainioita ja onhan tuo King timantinkova kirjoittaja.

Sivuja 400