Just for fun, Linus Torvalds & David Diamond

Just_for_fun

Kirja on julkaistu vuonna 2001. Hankin sen heti tuoreeltaan. Linuxin tarinahan on varmasti kaikille aiheesta kiinnostuneille tuttu. Jos tietokoneet ei kiinnosta, niin tuskin tämäkään tarina. Linux on vuoden 2001 jälkeen vallannut aseman lähes kaikkialla, paitsi työpöydillä. Kirjassaan Linus itse tosin maalaili:
”Eikä elämäni tarkoitus ollut desktop-markkinoiden valtaaminen. (Niinhän tulee väistämättä käymään, mutta se ei ikänä ole ollut päämääräni).”
Maailma oli aika erilainen vuonna 2000, kun kirja on kirjoitettu. Linux oli kova juttu. Nokia myös. Apple taas ei siinä kohtaa ollut oikein mikään juttu. Nyt on toisin.

slack305b35d

redhat515b25d

Itse tutustuin ensimmäisen kerran Linuxiin Slackware 3.0 versiolla (Kernel 1.2.13) vuonna 1996. Sen jälkeen on tullut kikkailtua Linuxilla enemmän ja vähemmän… viime aikoina vähemmän. Mutta nyt vaihteeksi innostuin. Ja pitihän tämä lukea uudestaan.

Linus ei turhia kainostele:
”Löysin ohjelmavirheen, koska kirjoittamani ohjelma ei toiminut. Kirjoittamani koodi on aina virheetöntä. Siksi tiesin, että virheen täytyi olla jossakin muualla.”

Sivuja 279