Salajuoni, Luke Harding

Salajuoni

Tämä kirja on kuin lukisi kansainvälistä vakoojaromaania. Sillä erotuksella, että kyseessä ei ole romaani vaan tietokirja. Toki kirjassa on vahvistamatontakin tietoa ja puhdasta arvailua, mutta harvinaisen kovaa kamaa siitäkin huolimatta. Tutkimukset asian ympärillä siis jatkuvat ja saa nähdä kuinka pitkälle niissä päästään. Watergate on tämän rinnalla varsin kevyt tapaus – jos siis kirjassa esitetty pitää edes vähänkään paikkansa.

”Varsinaisella totuudella ei ollut merkitystä. Merkitystä oli vain Kremlin ”suvereenilla” versiolla totuudesta.”

”..hamiltonilainen (Alexander Hamilton) katsontakanta perustui faktoihin, hyväksyi nöyrästi asioiden monitahoisuuden ja kunnioitti todisteita. Yksikään näistä ajatuksista ei pätenyt Trumpin Valkoiseen taloon.”

”Trumpia kiinnostaa ensisijaisesti pitää huolta omista eduistaan. Ne eivät välttämättä käy yksiin maan edun kanssa.”

Sivuja 344