Discipline Equals Freedom: Field Manual, Jocko Willink

Field_Manual

Jocko Willink, ex Navy SEAL Komentajakapteeni, latelee itsestäänselvyyksiä isolla fontilla ja reilulla rivivälillä. Mutta jos vastaanotin on kunnossa, niin ainakin tietyin osin tämä on mitä mainioin fitness-opas, vaikka kyseessä ei olekaan pelkät kuntoiluvinkit.

Homman idea on itsekuri. Se ilmentyy esim. siinä, että joka aamu herätään klo 04:30 ja lähdetään treenaamaan. En nyt ota tota ehkä ihan noin kirjaimellisesti, mutta testattu on. Toimii. Itse tosin aloitin treenaamaan aamuisin jo kolme vuotta sitten, joten tämä sopii jo valmiiksi mulle, vaikken aiemmin nyt ihan noin aikasin ole ollutkaan liikkeellä.

Taistelulajien harrastaminen ei nappaa eikä myöskään paleo-ruokavalion ylistys. Eikä lopussa olevat liiat treeniohjeet, jotka olivat sekavaa crossfit-tyylistä häröilyä.

Silti pidin tästä varsin paljon. Ehkä siksi, että se vahvisti jotain jo itsellä käytössä olevia metodeja ja ajatuksia. Toisaalta sain uusia ideoita, joita olin jo ajatellut ottaa mukaan omaan ohjelmaan, mutta Jocko löi ne överiksi. Ja överi on parempi kuin vajari.

Don’t count on motivation.
Count on Discipline.

Sivuja 199.