Homo Deus, Yuval Noah Harari

Homo_Deus

”Kumpi on arvokkaampaa, äly vai tietoisuus?”

Harari on jo ihan rokkistara; hyvin muodikasta lukea. Ja tokihan Harari osaa kirjoittaa nautittavan selkokielisesti. Tällaista lukee mielikseen.

”Sadat miljoonat ihmiset uskovat silti edelleen islamiin, kristinuskoon ja hindulaisuuteen. Pelkillä numeroilla ei kuitenkaan ole paljon painoa historiassa. Historiaa ovat useammin muovanneet eteenpäin katsovien uudistajien pienet ryhmät kuin taaksepäin katsovat massat.”

“Profeetat ja filosofit ovat kautta historian väittäneet, että jos ihmiset lakkaavat uskomasta suureen kosmiseen suunnitelmaan, laki ja järjestys katoavat. Suurin uhka laille ja järjestykselle maailmassa ovat nykyisin kuitenkin juuri ne ihmiset, jotka edelleen uskovat Jumalaan ja hänen kaikenkattaviin suunnitelmiinsa. Jumalaa pelkäävä Syyria on paljon väkivaltaisempi paikka kuin ateistinen Alankomaat.”

Sivuja 405