Maaliskuun mustat varjot, JP Koskinen

JP_ Maaliskuu

Maaliskuun mustat varjot on Murhan vuosi -sarjan kolmas kirja, niin kuin nimestäkin voi päätellä. Nyt liikutaan turkistarhauksen ja eläinaktivistien alueella. Kirjassa pienessä cameo-roolissa piipahtaa myös Hämeenlinnalainen alamaailman kirjuri Tapani Bagge. Samalla kolmannessa osassa ratkaistaan jo Bodom-järven surmat.

Takuuvarmaa Hämeenlinna Noir -dekkaria.

Hämeenlinnaan sijoitettu yksityisetsiväsarja tuntuu muutenkin varsin hauskalta, josta ainakin itse pidän kovasti. Sivujuonena olevat päähenkilöiden suvun juonikuviot alkavat kiinnostamaan koko ajan enemmän.

Kyseiset kolme ensimmäistä kirjaa ilmestyivät puolen vuoden välein. Huhtikuuta kuitenkin joudutaan odottamaan ensi vuoden huhtikuulle, jonka jälkeenkin sarja etenee vuosi/kirja vauhdilla. Odottavan aika on taas pitkä. Alamaailmassa tosin supistaan, että seuraavat osat olisivat sivumäärältään tuhdimpia ja viimeiset kolme osaa jopa ruotsalaiskokoa, eli 500+ sivuista mättöö. Ja tämähän kelpaa meille.

Tämä on kirjasarja, joka pitää kerätä omaan hyllyyn – eikä vaan lainatietoihin. Vaikka nykyään e-kirjan lukijat saavat uutuudet ensimmäisinä käsiinsä, niin minä en alkuperäisestä kirjaformaatista luovu.

“Konjakkipullo oli kirjahyllyssä Dostojevskin ja Pasternakin välissä. Kirjoissa oli pölyä, pullossa ei.”

sivuja 240