Lentävä lähtö, Jari Hemmilä

lentava_lahto

Juoksu ei ole päälajini. Satunnaiset juoksulenkit ovat alkaneet silti puuduttamaan; aina se sama lenkki, samalla vauhdilla. Ajattelin ottaa tänä vuonna edes pientä progressiota ja palauttelin mieleen juoksuharrastuksen perusteita – ihan kirjan kautta. Kaikkea ei tarvii opetella netistä, ettei mene liian monimutkaiseksi 🙂
Tässä kirjassa käydään läpi perusasioita, lähinnä aloittelevan juoksijan kannalta.

Ongelmani on päälaji eli kuntosali, jossa jalat on jo tuhottu erilaisilla laitteilla, ennen kuin pääsee edes lenkille. Näiden kahden lajin yhdistäminen vaatii vähän enemmän huomiota jalkojen palautumisen suhteen ja käytännössä jompaa kumpaa lajia pitää priorisoida, koska molempia ei voi tehdä samaan aikaan täysillä. Tähän dilemmaan tämä kirja tosin ei tuo ratkaisua, vaan saan keksiä sen onneksi ihan itse.

Joka vuosi minulle käy niin, että juokseminen loppuu kesäloman jälkeen ja alkaa uudestaan talvella, kun on huonot ja kylmät säät. Kevättä kohden sää ja kunto paranee, niin juoksukin tuntuu helpolta ja hauskalta… sikäli, kun se nyt koskaan on helppoa tai hauskaa – ainakaan tällaiselle kompuralle.

Sivuja 162