Kun kukaan ei näe, Erkki Aurejärvi

kunkukaaneinae

Kirjailija Erkki Aurejärvi on tunnettu juristi ja siviilioikeuden emeritusprofessori. Teos on hänen ensimmäinen romaaninsa. Kirja tempaisee mukaansa heti ensimmäiseltä sivulta eikä tätä teosta halua käsistään laskea.

Tapahtumat alkavat vuodesta 1980, kun Kaivopuistosta löytyy nuoren naisen ruumis. Tarina etenee takaumien kautta vuodesta 1977 seuraten “niljakkaan” asianajaja Aarne Salmelaisen ja Kaivopuistosta löytyneen uhrin vaiheita Helsingin oikeussaleissa ja yksityiselämässä.

Kirjassa on läsnä melko vahva uskontokriittisyys. Minun maailmankuvaani se ei haittaa lainkaan, mutta jossain vaiheessa tämä alkoi olla jo vähän liian alleviivaavaa. Muuten on kyllä kaikki osat paikallaan loistavaan dekkariin.

Oli tämä kirja kyllä niin hyvä, että pitää antaa oikein vahva lukusuositus.

“Käytämme asiakkaidemme hyväksi kaikkia keinoja – myös laillisia.”

sivuja 400