Asemapaikka New York, Jouko Heikura

asemapaikkany

Jouko Heikura on toimittaja ja ulkomaan kirjeenvaihtaja, joka toimi 2001 New Yorkissa. Ja siitä ajasta kertoo myös tämä kirja, jonka pääosassa on Rakel Varga, ulkomaankirjeenvaihtaja. Tapahtumien keskellä on 9/11 tapahtumat, vaikka ne eivät kirjan päätapahtumia olekaan…
Niin, siis en oikein tiedä, mikä tämä kirja on ja mikä tässä on se juoni 🙂 Tämä on eräänlainen Sinkku Elämää -versio, jossa on sivujuonia. No, parasta kirjassa on ehdottomasti miljöön kuvailu ja se saa tuntemaan taas itsensä kuin olisi tuossa mahtavassa kaupungissa. Tosin piipahdetaan kirjassa myös Kaliforniassa, Floridassa ja Washingtonissakin.
Oli mikä oli, niin minä tykkäsin tästä. Olen ehkä hiukan jäävi tätä arvostelemaan, koska diggaan New Yorkia sen verran, että onnistuneella katukuvauksella olen jo myyty 🙂

Lainaus:
“Jessica nosti vasemman ranteensa Rakelin kasvojen eteen niin, että tämä näki hänen kellonsa, joka oli kaunis kuin koru.
“Pelkkä tuntiviisari“, Jessica sanoi. “Jos perin jonain päivänä osan isäni omaisuudesta, pelkkä päivämäärä riittää“.”

sivuja 287