Etsivä löytää, Stephen King

etsiva_loytaa

Mersumies oli Kingin dekkaritrilogian ensimmäinen osa ja Etsivä löytää on jatkoa sille. Pääosissa jatkaa Bill Hodges, joka muuten tulee mukaan kirjassa vasta sivulla 143. Varsinaisessa pääosassa onkin itse tarinan roisto. Tarina on omansa, vaikka viitteitä on edelliseen kirjaan. Tapahtumat alun takaumien jälkeen sijoittuvat Mersumies-kirjan jälkeen ja vaikka tämän kirjan voi lukea itsenäisesti lukematta ensimmäistä osaa, niin ei Mersumiehen lukeminen varsinaisesti haittaa tee taustalle.
Kirjassa selvitellään 70-luvulla murhatun kirjailijan kadonneita kirjoituksia… no siis selvitellään tosin särmikkäämmin, kun vain niitä etsimällä 🙂

Kyseessä on siis puhtaasti dekkari-jännäri eikä se sisällä mitään yliluonnollisia King-juttuja. Tässä itseasiassa syy, miksi innostuin Kingin sarjasta. Edellinen King jonka luin ennen Mersumiestä oli Christine ja se oli joskus 80-luvulla 🙂

Perusvarmaa kamaa ja lukukausi 2017 on saatu tällä käyntiin.

Tämä lainaus jää sitten kirjasta mieleen:
“Paska ei merkitse paskaakaan”

Sivuja 389