Kämp, Laura Kolbe

kamp-kirja

Kämp on käsite, jonka varmaan suurin osa suomalaisista tietää, vaikka ei olisi siellä ikinä ollutkaan.

Hotelli Kämp avattiin vuonna 1887. Kämp purettiin kellaria myöten vuosien 1965-1966 aikana. Paikalle nousi uusi rakennus vuonna 1969, joka toimi KOP:n (myöhemmin Merita ja sittemmin Nordea) pääkonttorina vuoteen 1997. Vuonna 1999 Kämp avattiin uudestaan hotellina.
Rakennuksen Esplanadin puoleinen julkisivu on vanhan kopio. Portaikko ja toisen kerroksen Peilisali on rakennettu uudelleen vanhan mallin mukaan. Portaikko on alkuperäisessä paikassa. Vanhoja rakenneosia, kuten ovia, pilareita, porrasaskelmia ja rautakaiteita on käytetty uudestaan.

Kirja on hyvin mielenkiintoinen ja kertaa samalla hotellin, Helsingin ja Suomen historiaa. Kämp on osa näitä kaikkia. Mukana on tietenkin paljon hyviä vanhoja kuvia.

Voisi melkein sanoa, että vierailu Kämpissä korvaa ulkomaanmatkan, vaikka meiltä Kämpiin on matkaa vajaa 70 km eikä Helsinkikään ihan tuntematon kaupunki itselle ole. Hintakin on suunnilleen sama, paitsi samalla rahalla ulkomailla joutuu kituuttamaan tavishotellissa rahvaan parissa 🙂 Kämpissä on selvästi yhtymäkohtia New Yorkin Waldorf-Astoriaan. Sisusta ja fiilis on hyvin samantyylinen. Glamour.

Käytiin viettämässä viikonloppu Kämpissä Executive-huoneessa. Alla kuvia tältä reissulta marraskuun 2016 lopulta.

kamp

logo

Rappuset.jpg

peilisali

lounge

Executivehuone.jpg