Maltan haukka, Dashiell Hammet

maltan_haukka_small

En halua lainata kirjoja, koska haluan ne itselleni omaan kirjahyllyyn. En halua lukea pokkareita, vaan sidottuja niteitä. Nyt tuli polttava tarve lukea jotain klassista dekkaria ja oli mentävä kirjastoon lainaamaan se pokkari, kun ei muuta ollut tarjolla tähän hätään. Onhan toi klassisen kovaa tavaraa. Toki tämä elokuva on nähty monta kertaa. Toisaalta, kun katoin elokuvan nyt uudestaan heti kirjan lukemisen jälkeen, niin elokuvan juoni vaikutti jotenkin sekavalta 🙂 Kirja on jälleen parempi kuin elokuva. Ja Humphrey Bogart on Sam Spade. Vähän niin kuin Reini on Vares. Tosin Bogart on Spaden lisäksi myös Marlowe. Voisiko siis Reini olla myös Hautalehto..

Kovin tarkkaan ne kuitenkin osasi arvioida toisten ikää kirjassa:
”Iältään noin 36 vuotias”.
”Hän oli iältään kahdenkymmenen tai kahdenkymmenenyhden”.

Sivuja 231 (pokkari)

PS. Tätä kuuluisaa lausetta: ”Stuff that dreams are made of” ei kirjassa kuitenkaan ole, vaan Bogart sanoo sen ainoastaan elokuvassa.stuffthatdreamsaremadeof