Se murhaa joka osaa, Tapani Bagge

se_murhaa_joka_osaa_small

Miten voikin olla niin hauskaa lukea kirjoittamisesta! Ja nyt vielä kirjoitan lukemastani kirjoittamisesta…

”Se murhaa joka osaa”, on Baggen sadas julkaistu kirja.
Nyt on virallinen NaNoWriMo -kuukausi, joten tällainen teos on juuri ajankohtainen.

Jos dekkareiden kirjoittelu millään muotoa kiinnostaa, niin tämä kirja on silloin pakkohankinta. Ja nyt ei puhuta mistään pikalainasta, vaan kirja pitää olla hyllyssä. Kirjassa on Baggen neuvojen lisäksi muiden kuuluisten kirjailijoiden ohjeita koottuna mukaan. Kirjassa on myös tehtäviä, millä pääsee mukavasti alkuun.
Vaikka olisi yhtä onneton kirjoittaja kuin minä, niin tästä kirjasta on jopa iloa – ihan dekkareiden lukijallekin. Täytyy muistaa: vaikka tämä teos olisi miten hyvä, jos ei vaan ole lahjoja kirjoittamiseen, niin ei ne välttämättä tästäkään kirjasta synny. Minä olen siitä hyvä esimerkki. Osaan lukea ja soittaa, mutta en osaa kirjoittaa enkä laulaa. Ne kun vaativat sitä luontaista lahjakkuutta.

Ja kirjan nimi: ”Se murhaa joka osaa” tulee muuten Raymond Chandlerin dekkariesseen The Simple Art of Murder -suomennoksesta, joka on Eero Huhtalan kääntämässä Chandlerin novellikokoelmassa, ”Helmistä on vain harmia”.
Niin kuin Bagge asian ilmaisee: ”Kun varastaa, kannattaa varastaa parhailta”.

Sivuja 208