Rikoksen evankeliumi, Harri Nykänen

rikoksen_evankeliumi_small

Tiesittekö, että Harri Nykäsellä on Cisse Häkkisen vanha mersu ja sama mersu esiintyi tv-sarjassa Raid komissario Janssonin autona? Tällä johdannolla ei kuitenkaan ole mitään tekemistä tämän kirjan kanssa.

”Näin mersumiesten kesken” minä luonnollisesti luen kaikki Nykäsen uudet kirjat. Edellinen lukemani Nykäsen romaani oli ”Mullasta maan”, joka oli hyvin toisenlainen, mutta pidin siitäkin. Eipä tarvinnyt pettyä nytkään; perinteistä dekkarimeinkiä.

”Rikoksen evankeliumi” on kirjasarjan avaus ja seuraava osa ilmestyy syksyllä 2017. Odottavan aika on pitkä.

Kirjan pääosassa on neljä veljestä: Matteus, Markus, Luukas ja Johannes. Markuksesta tuleekin heti mieleen saman Crime Time -tallin gangsteri Marko Lönnqvist 🙂 Matteus joutuu kiperään tilanteeseen tutkiessaan harmaata taloutta ja Panaman veroparatiisiyhtiöitä, joista hän saa nimettömän vihjeen. Tilanne yhdistää erillään olleet veljekset ja… no, en kerro enempää, vaan lukekaa itse!

Pienen alkulämmittelyn jälkeen kirja onkin sellaista tykitystä, että takakansi tuli perä edellä vastaan. Näin #lukuhaaste marraskuussa eli 30 sivun päivittäinen lukutavoite on lasten leikkiä.

Sivuja 211.