Laiton lakimies, John Grisham

laiton_lakimies_small

Täytyy tunnustaa heti alkuun, että tämä oli ensimmäinen lukemani Grisham ja siksi mulla ei ole mitään vertailukohtaa kyseisen kirjailijan muuhun tuotantoon. Syynä siis ennakkoluulot, ettei lakidraamat jaksa kiinnostaa – eikä pitänyt nytkään. Mutta, kun mun lukubufferi oli tyhjä ja seuraava kirjakin seikkaili vielä kuljetuksessa, niin nappasin tämän paikallisen kaupan hyllystä hädissäni mukaan.

Ja eikä tuo ollutkaan mikään huonompi nappaus mukaan, nimittäin kirjahan on todella mainio. Se piti pihdeissä alusta loppuun eikä sitä malttanut lepuuttaa lukutuolin viereisellä pöydällä kovin pitkää aikaa kerrallaan. Olen siis ilmeisesti ollut väärässä Grishamin suhteen. Kaveri todella osaa kirjoittaa menevästi ja miksipä ei osaisi 🙂 Vaikka tämä oli ensimmäinen Grisham, ei se varmasti jää viimeiseksi. Tuosta meidän kirjahyllystä kun löytyy melkein koko tuotanto, niin onpa nyt bufferissa luettavaa.

Kirjan alkuperäinen nimi on ”Rogue Lawyer” ja sen suomennos ”Laiton lakimies”. Ei kovin innostavaa. Mutta ei nimi kirjaa pahenna.

Pari lainausta:

”Korkeimman oikeuden talon edestä Washingtonissa alkaa suora lähetys, jossa CNN:n toimittaja kutakuinkin rukoilee jonkinlaista räjähdystä.”

”En usko rehelliseen työhön. Kuten et sinäkään. Siksi olet asianajaja.”

Suomentanut Jorma-Veikko Sappinen
Sivuja 291