Pikku enkeli, Tapani Bagge

bagge_pikku_enkeli

Kirja kertoo kuvitellusta Elviira -nimisestä kaupungista ja sen tapahtumista. Pääosassa on rikoskomisario Sundman ja hänen ryhmänsä. Alunperin Bagge on kirjoittanut tv-sarjaa, joka olisi kuvattu Loviisassa, mutta se ei koskaan tullut tuotantoon. Siitä syntyi lopulta Elviira Noir -trilogia ja tämä on sen ensimmäinen osa. Tuli väkisin mieleen juuri nyt samaan aikaan tullut tv-sarja Sorjonen, joka alkaa samalla tavalla kahdella murhalla. Myös sitä mainostettiin Nordic Noir -nimellä, mikä nimi tässä kirjassa myös mainitaan.

Kerronta on kyllä niin tehokasta, että kirjaa on lähes mahdoton päästää käsistä. Ja siksipä kirja ei ehtinyt tuossa lukutuolin viereisellä pöydällä kovin pitkään lepäillä. Tässäkin joutuu välillä hymähtelemään ihan ääneen hyviä heittoja. Opin myös uuden sanan: herätetappo 🙂

Pari lainausta:

”Mersujaan se rakastaa enemmän kuin muijaansa. Vaikka kyllä mäkin, jos mulla olis semmonen muija…”

”Mitä vanhemmaksi tulee, sitä vähemmän tietää. Asiat vanhenee ja unohtuu. Kun ei enää muista mitään, on perillä. Joutaa kuolla pois.”

Se kirjoittaa joka osaa 🙂 Tämä oli ensimmäinen lukemani Tapani Baggen kirja, mutta ei taatusti viimeinen.

Sivuja 213